pamlag

Ázsiai csirke egyszerűen – recept és fotó!

Imádom a távol-keleti ízeket, de nem kedvelem a nátrium-glutamátot. Meg azt a csirizes szószt sem, amivel a hazai kínai gyorsbüfék a legtöbb fogást nyakon öntik (ez vajon autentikus vagy csak a mi kedvünkért csinálják?) Régóta vadásztam már valami jó kis receptre, ami hozza a kedvenc ízvilágomat, de nincs vele sok pepecs meg macera.

Végül a Meglepetés című magazinban megtaláltam! Persze, sokáig én is azt hittem, hogy ez az újság csak az unatkozó vidéki háziasszonyok lapja…pedig nem! A receptoldalakban már rengeteg örömömet leltem! Kicsit alakítottam az eredetin, most jöjjön az én verzióm!

Nézzük, mi kell szerintem a totális élvezethez, mondjuk, hogy két felnőtt jóllakjon:

fél kg csirkecombfilé (ebből a legfinomabb, mellel ne is próbálkozz)

1 kis doboz paradicsompüré (Aranyfácán, de figyelj, most nem a sör)

1 marék földimogyoró (a legjobb, ha te pucolod meg)

1 ujjnyi friss gyömbér (olyan csúnya barna göcsört)

1 gerezd fokhagyma

1 deci szójaszósz

3 kanál méz

3-4 szál újhagyma

2 evőkanál olaj

só, bors

víz

a körethez:

1 zacskó rizs, legjobb a barna

kb. azonos mennyiségű fagyasztott zöldségkeverék

1 evőkanál margarin

Elkészítés:

Az olajat felforrósítom, megpirítom rajta először a karikára vágott hagymát, majd a mogyorót, ezután rádobom a kockára vágott csirkecombfilét is. Körbepirítom a húst is jó alaposan. Sózom, borsozom, majd nyakon öntöm az egész cuccot szójaszósszal. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a mézet, a reszelt gyömbért, majd öntök rá másfél deci vizet kb. A legvégén adom hozzá a paradicsompürét. Elkeverem, és lefedve párolom legalább 20 percig. Közben időnként megkeverem, egy kis pirítás kifejezetten jót tesz neki.

Köret:

Mindeközben már fel is tettem a rizst főni, nyilván a dobozon található leírás szerint. A harmadik platnin párolom a zöldségkeveréket, erre szoktam tenni egy kis margarint. Ha minden szépen puhára főtt, a rizst és a zöldséget összekeverem.

A legvégén előveszek egy szép nagy fehér tányért, csak, mert ez a színes kaja olyan jól mutat rajta:

kinai

És nagyon fincsi is, hmmmmm! Tökéletes ízharmónia! Nálunk az egész család imádja, rajta van a kedvenc listán! Elég sűrűn készítettem már, és mindig jól sikerült! Próbáld ki te is! Jó étvágyat!

 A tűzhelynél ügyeskedett: Hovanyecz Teréz

 

 

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!