A nagy hőhullám utolsó és egyben legkeményebb napja éppen szombatra esett, amikor még az elvetemült diétázóknak is engedélyezett némi kis nasi. Na, nem ám diétás receptről van szó! Csak mondom, hogy szombaton nassolni kell és kész! A sütőt viszont a világért nem akartam bekapcsolni hőségriadó idején. Ráadásul nem is tudok sütni, borzalom, de egyetlen kipróbált sütireceptem sincsen. Ezt úgy szoktam magyarázni: nálunk a férjem szeret sütkérezni (és tényleg: a harminc másodperces mikrós brownie-tól kezdve a két nap alatt készülő citromtortáig bármit bevállal ÉS sikerre visz).
Ekkor jött szembe velem az nlc.hu címlapján az alábbi recept:
Túrókrém sárgabarackkal
Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 40 dkg ricotta vagy zsírszegény túró
- 1 dl tejföl
- 15 dkg mascarpone
- 1 vaníliarúd
- fél kg sárgabarack
Elkészítés
A ricottát (túrót) simára keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tejfölt és a mascarponét. A vanília magját kikaparjuk, és a túróhoz adjuk. Az egészet összekeverjük, és 4 pohár alján elosztjuk a krém felét. A sárgabarackot megmossuk, szárazra töröljük, magját kivesszük, és cikkekre vágjuk a húsát. A felét rátesszük a túrókrémre. Ezt befedjük a maradék túrókrémmel, és a tetejére újra barackot teszünk. 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
Kezdők szerencséje vagy ez tényleg egy baromi egyszerű recept? Írd meg kommentben!
PS: a barackot a kisfiam vágta, szóval ez családi főzőcskézésnek sem utolsó!
A konyhában pepecselt: Hovanyecz Teréz
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: